Skötare på RRK

Skötare på Råda Ridklubb

Välkommen till sidan för skötarna på Råda Ridklubb!

Hästarna på Råda Ridklubb sköts av personalen varje dag, men dessutom har varje häst upp till 3 skötare som pysslar och sköter om hästarna lite extra.

Här hittar du information kring hur du blir skötare för någon av ridskolans hästar och regler. Här hittar du också skötarlistan - där ser du vem som sköter vilken häst och även lediga platser om du önskar bli skötare! Ett X på listan visar att hästen redan har max antal skötare

Vad gör jag som skötare?

Som skötare på Råda Ridklubb har du ansvar för att din sköthäst är ren och mår bra på dina dagar. Du som skötare ska alltså borsta och visitera din häst. Men också ge den massa kärlek!

Man får jättegärna gosa med sin häst, men tänkt på att inte springa in och ut! Det är vi som besöker hästarnas hem och därför måste vi respektera att hästarna behöver stå ifred.

Det är obligatoriskt för alla skötare att närvara på varje skötarmöte, samt en smörjdag per termin. Skötarmötena hålls en gång per termin och smörjdagarna en gång per månad. Det kommer upp lappar om detta i stallet ett par veckor innan.

Mer information finns på en lapp i caféet.

Hur gör man om man vill bli skötare?

För att bli skötare på Råda Ridklubb kontaktar du skötaransvariga. Telefonnummer till skötaransvariga hittar du nedan. Du kan även komma på skötarmötena, då det ofta blir många hästar lediga då.

• Elin Blom - 072322375
  • Andrea Willner - 0727028197