Anläggningen

I Råda Ridklubbs stallar finns det plats för 21 lektionshästar och 18 privathästar, samt två shetlandsponnys. Till anläggningen hör också manege (20 x 40 m) paddock (38 x 60 m) vinterhagar, rasthagar och beteshagar.
Ridvägarna går åt ena hållet ut i de vackra bokskogarna i Rådaparken och åt andra hållet förbi Jungfruviken i Rådasjön ut i hela Delsjöterrängen.

SÄKERHET OCH TRIVSEL

För att hålla en trygg, trivsam och säker miljö för de hästar och människor som befinner sig i stallet så finns vissa grundläggande regler som alla som besöker anläggningen förväntas tänka på.

• Uppträd lugnt i stallet för att skapa en bra miljö för våra hästar
  • Häng tillbaka all utrustning du lånat på sin plats när du är klar
  • Lämna stallgången fri från saker; använd krokar och hängare
  • Bind upp hästarna vid all hantering
  • Barn ska använda hjälm och gärna väst vid all hantering av hästarna
  • Öppna alla dörrar ordentligt innan du passerar med en häst så att du inte kommer i kläm och hästen inte fastnar med sin utrustning
  • Stäng av mobiltelefonen, prata tyst och gå lugnt på läktarna

HYGIENREGLER

Jordbruksverket har tagit fram regler för att minska smittspridningen mellan olika djuranläggningar samt mellan djur och människa. För oss på Råda Ridklubb innebär detta att vi är skyldiga att tillhandahålla en plats där våra besökare kan tvätta händerna. - Vi hänvisar våra besökare till toaletten vid omklädningsrummet.

ATT TÄNKA PÅ SOM BESÖKARE:

• Tvätta händerna före och efter kontakt med hästarna
  • Ät medhavd mat i klubbrummet
  • Byt kläder mellan olika anläggningar om du vistas i mer än ett stall med djur

Uppdaterad: 26 APR 2018 16:54 Skribent: Jennie Boqvist