Medlemsförsäkring

Ny och bättre olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring för dig som rider

Du som är medlem i RRK är olycksfallsförsäkrad i Folksam, då vi som förening är anslutna till Svenska Ridsportförbundet.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när du rider och är en medlemsförmån framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

• aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.
  • enskild ridning och träning.
  • direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.
  • Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Anmäl skada så här

Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada? Ring direkt till Folksam på 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla olycksfallsskada på folksam.se/ridsport

Läs mer om olycksfallsförsäkringen

Skador före den 1 januari 2017

Har du ett sedan länge pågående skadeärende eller vill anmäla en skada som har inträffat före den 1 januari 2017 kontaktar du Länsförsäkringar, då de var ridsportsförbundets tidigare avtalade försäkringsbolag.

Uppdaterad: 26 APR 2018 20:32 Skribent: Jennie Boqvist