top of page
IMG_7731.JPEG

Om oss


Vi gillar hästkraft och vi värnar om att klubben ska vara en mötesplats för alla oavsett ålder, kön eller etnisk bakgrund. Inför hästen är vi alla lika!

Råda Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF). På RRK görs allt i föreningens regi. Ridskolan och all annan verksamhet drivs av föreningen. Styrelsen, de anställda och medlemmarna gör tillsammans en klubb med många aktiviteter.

Vår klubb präglas av kunnig och erfaren personal. Hästarna är anpassade för ett brett spektrum ryttare och även till våra utbildningsmål. Det finns allt från små shettisar till stora hästar som är pigga och snälla. Alla har de olika personligheter precis som våra ryttare.
Ridskolan på Råda Ridklubb har 31 lektioner i veckan, måndag-lördag. På söndagarna vilar ridskolehästarna och går i hagen hela dagen.
 

IMG_6674 kopiera.jpg

Våra fantastiska hästar och ponnys, våra medarbetare, styrelse och våra engagerade medlemmar är våra största tillgångar. Dessutom är lokaliseringen av Råda Ridklubb är unik, mitt i centrum av det vackra området kring Råda Säteri. Med ridvägar som åt ena hållet sträcker sig ut i de vackra bokskogarna i Rådaparken och åt andra hållet förbi Jungfruviken i Rådasjön ut i hela Delsjöterrängen.


Omkring vår anläggning har vi många besökare för rekreation, nöje och hela området kring Råda Ridklubb är ett populärt utflyktsmål.  
 

Vi söker samarbetspartners

I stallet gror och utvecklas barn och ungdomar i gemenskap. Förmågor som drivkraft och samarbetsförmåga växer sig starka. Våra ungdomar tränas tidigt i att ta ansvar, och gör det också. Hästar är stora djur med mycket kraft. De kräver tydlighet och stundtals snabba beslut. Dessutom pågår ett synnerligen intressant socialt spel kring dem. Forskning visar att framtidens ledare fostras just här. I stallet. 

Hos oss rider ca 250 barn & ungdomar i åldern 7-20 år. En mycket stor målgrupp med framtiden i sikte. Råda Ridklubb vill öka sin satsning på våra barn och ungdomarna i föreningen  vi söker därför samarbete med företag och andra organisationer inom näringslivet för att utveckla och bygga ett sponsornätverk där vi kan hjälpa varandra. 

IMG_4642.heic

”Att satsa på hästar är att satsa på barn och ungas välmående”

Lisen Bratt Fredriksson

VÅR VISION & VÄRDEGRUND

RIDSPORTENS LEDSTJÄRNOR

Hör av dig

Stallet är bemannat vardagar mellan 08.00 och 22.00  och lördagar mellan 08.00 och 15.00.

Du når oss bäst under våra telefontider:
Mån-Fre mellan 12.0
0 och 12.30.

Telefon: 031-88 44 30

bottom of page